3 redenen om direct je autoverzekering te vergelijken

Je kunt er tegenwoordig niet meer omheen: vergelijken. Het vergelijken van je energieleverancier, provider, zorgverzekering en autoverzekering. Doe je er niet aan mee, dan loop je al gauw honderden euro’s per jaar mis. En dat is zonde. Lees hieronder 3 redenen waarom autoverzekeringen vergelijken echt de moeite waard is.

De juiste dekking voor jouw auto

Bij het aanvragen van een nieuwe autoverzekering heb je de keuze uit drie verschillende basisdekkingen: WA, WA beperkt casco en WA volledig casco. Deze drie verzekeringen verschillen in de mate van dekking. Zo biedt een WA verzekering de minst uitgebreide dekking en de WA volledige casco verzekering, ook wel all risk verzekering genoemd, de meest uitgebreide dekking.

Wat is het advies?

Hoe ouder je auto is, hoe minder noodzakelijk het is om je auto erg uitgebreid te verzekeren. Bekijk daarom eens goed of je auto niet te uitgebreid (en dus te duur) is verzekerd. Houdt daarbij de volgende adviezen in gedachten:

  • Auto’s ouder dan 8 jaar: kies WA
  • Auto’s tussen de 4-8 jaar: kies WA beperkte casco
  • Auto’s jonger dan 4 jaar: kies WA volledige casco

Belangrijk: de polisvoorwaarden

Als je bij het afsluiten van een autoverzekering ook goed nagaat hoe je verzekeraar de premie aanpast nadat je een schade claimt, kun je indirect besparen op je maandelijkse kosten. Dit kan een grote invloed hebben op je premie, maar hoe autoverzekeraars hiermee omgaan verschilt sterk. Ga daarom na hoe dit bij je huidige autoverzekeraar is geregeld en vergelijk je huidige polisvoorwaarden eens goed met die van andere verzekeraars.

Wie wil er nou niet tot 200 euro per jaar besparen?

Met de overstap naar een nieuwe autoverzekering kun je tot wel €200 per jaar besparen op je vaste lasten. Op een vergelijkingswebsite zoals Autoverzekering.nl vind je op basis van jouw gegevens en wensen eenvoudig de meest voordelige autoverzekering met de best passende dekking. Vul je gegevens in, bekijk het overzicht van verzekeringen en kies de autoverzekering die het beste aansluit bij je auto. Wacht niet langer en start met autoverzekeringen vergelijken op Autoverzekering.nl.

1 gedachte over “3 redenen om direct je autoverzekering te vergelijken”

Plaats een reactie