4 ontwikkelingen in de auto-industrie

Autoproducenten bevinden zich in een markt met ontzettend veel concurrentie. Om mee te kunnen in deze markt dienen producenten op zoek te gaan naar manieren om enerzijds het kwaliteitsniveau te verhogen en anderzijds de productiviteit te vergroten en de kosten te verlagen. Voor jou als consument zorgt dat voor betere auto’s tegenover interessante prijzen. In dit artikel lees je welke ontwikkelingen er in de auto-industrie spelen.

Een optimale balans tussen kwaliteit, productiviteit en kosten

De concurrentie in de auto-industrie is hevig. Daarbij worden er ook nog eens hoge eisen gesteld door ons als consument en de wetgeving. Zo zien consumenten graag een lichte en zuinige auto en eist de wetgeving auto’s die minder uitstoot hebben. Om aan deze vragen te voldoen en de auto’s ook nog eens betaalbaar te houden zijn producenten continu op zoek naar oplossingen.

Wereldwijde productie

Het is geen geheim dat het produceren van auto’s in Europa bijna onmogelijk is door de grote druk op de prijzen en winstmarges. Om deze reden hebben fabrikanten hun productie veelal naar andere landen verplaatst. Nog steeds zijn ze op zoek naar landen waar het aantrekkelijk is om hun productie voort te zetten. Enkele nieuwe productielanden zijn Algerije en Marokko. Grote autofabrikanten hebben Noord-Afrika ontdekt als aantrekkelijke regio vanwege de lage loonkosten en de ligging dichtbij Europa.

 Meer vraag naar kleinere auto’s

Het tijdperk van de grote auto’s lijkt ten einde. Steeds meer mensen kiezen voor kleine auto’s in de A- en B-segmenten. Het rijdt natuurlijk een stuk gemakkelijker in de stad met een kleine auto en het is handig om je boodschappen mee te doen. Daarnaast speelt het toenemende milieubewustzijn van de consument een grote rol. Lichte, kleine auto’s zijn een stuk zuiniger dan grote auto’s. En bij de aanschaf van schonere (en dus kleinere) auto’s zijn er nog steeds fiscale voordelen te behalen.

Strengere wetgeving rondom koudemiddelen

Niet alleen het milieubewustzijn van de consument speelt een belangrijke rol bij de productie van auto’s, maar ook het milieubewustzijn vanuit de overheid is van invloed op de auto-industrie. Een grote ontwikkeling is de uitfasering van schadelijke F-gassen die veelvuldig als koudemiddelen gebruikt worden. Voor de auto-industrie is dit van invloed op het gebruik van airconditioningsystemen. Steeds vaker worden er al natuurlijke koudemiddelen gebruikt als alternatief en in de toekomst zal dit alleen maar vaker gebeuren.

Kortom, het wordt autofabrikanten niet gemakkelijk gemaakt om aan de veeleisende vraag te voldoen. De focus ligt in 2017 op het vinden van de optimale balans tussen productiviteit, kwaliteit en kostenaspecten. Een partij die autofabrikanten hierin kan ondersteunen is Linde Gas. Linde Gas heeft een uitgebreid aanbod die de auto-industrie kan helpen bij de productie van lichtere, zuinigere auto’s met minder uitstoot. Beter voor het milieu en beter voor jou als consument.

Plaats een reactie