5 leuke autoweetjes

Hoewel we er ons allen bijna dagelijks in verplaatsen, zijn er heel veel zaken die we niet over ons vaak gebruikte vervoermiddel weten. Het gaat hier natuurlijk over de auto. Er zijn een heleboel zaken over de geschiedenis en de bouw van de auto, waar we ons niet bewust van zijn. Maar toch zijn deze interessant! Met dank aan ikwilvanmijnautoaf.nl vind je daarom hier een opsomming van enkele van deze gebruiken, alsook enkele leuke weetjes over de auto zelf!

Cruise control met de ogen dicht
Een eerste bijzonder feit is dat de uitvinder van de cruise control blind was. Hij moet een wel erg goed gevoel voor oriëntering en veiligheid gehad hebben, wow!

Henry Ford en de auto van sojabonen
Zelf gebruik je sojabonen waarschijnlijk vooral in de keuken, maar in 1940 had Henry Ford er heel andere plannen mee! Hij werkte toen namelijk aan een auto die meer milieuvriendelijk was dan een van metaal. Dat materiaal bouwde hij niet enkel met plastiek, maar ook met sojabonen! De auto zelf is uiteindelijk nooit op de markt gekomen, maar de volgende keer dat je voor je bord sojabonen zit, is het toch een bedenking waard. Smakelijk!

Een flinke wachttijd in Amerika
De doorsnee Amerikaanse burger staat per jaar gemiddeld 270 uur in de file. In Nederland is dit ‘maar’ zo’n 60 uur. Maar toch een flink poosje!

De auto: groener dan uitwerpselen
Hoewel het tegenwoordig een beetje idyllisch en veraf lijkt, was het in de twintigste eeuw de realiteit: een straat die niet gevuld met auto’s was, maar met paarden. De doorsnee burger aan het begin van deze eeuw was daar echter minder blij mee, omdat het voor hem alledaags was. Paard en kar was het voornaamste vervoersmiddel, met als groot probleem dat de paarden veel uitwerpselen nalieten. Deze veroorzaakten zoveel vervuiling, dat de auto als groen alternatief werd gezien. Dat is schrikken!

Los Angeles en de autoboom
Geloof het of niet, maar in Los Angeles zijn er meer auto’s dan mensen. Iedereen bezit theoretisch gezien dus meerdere wagens. Ongelooflijk maar waar!

Plaats een reactie