Alles wat je moet weten over zakelijk autorijden

Zakelijk autorijden komt met een flink aantal regels. Het is dus ook belangrijk om goed te weten wat allemaal wel en niet mag. Daarnaast is het ook nog eens zo dat er een aantal zaken zijn waar je op zakelijk gebied flink voordeel uit kunt halen. Die tips wil je natuurlijk niet laten liggen. Hier vind je alles wat je moet weten over zakelijk autorijden bij elkaar geplaatst. Zo kan je er het maximale uithalen, zowel op rijgebied als financieel gezien. Dit is natuurlijk waar het allemaal om draait.

Wel of niet privé

De belangrijkste afweging die je misschien wel moet maken is of je er wel of niet privé mee zal rijden. Een auto die alleen zakelijk wordt gebruikt, kan namelijk flink goedkoper zijn in de kosten. Een auto die echter ook in de eigen tijd wordt gebruikt, zal in ieder geval te maken krijgen met de bijtelling. Dit is wel flink belangrijk voor de afweging die je maakt. Het is immers zo dat de bijtelling je flink wat kan kosten. Daarnaast is er flink wat zorg op het gebied van belastingen. Ga je bijvoorbeeld voor de aftrek van de btw zakelijk of voor het bijtellen op de inkomstenbelasting privé?

Andere overeenkomsten sluiten

Ook op het gebied van bijvoorbeeld verzekeringen zal er het één en ander anders zijn dan je gewend bent van het rijden in een privéauto. Dit hoeft echter geen heel groot probleem te zijn. Zoek gewoon een goede zakelijke autoverzekering van Centraal Beheer uit en het probleem is al in grote mate opgelost. In dit soort overeenkomsten staan vaak wat extra bepalingen omdat je auto zakelijk vaak net iets kwetsbaarder is. Dit zorgt dus dat je net iets beter beschermd bent als bestuurder van de auto en als ondernemer. Zoek dit dus goed uit.

Het soort auto

Tot slot is het ook nog van groot belang welk soort auto je kiest. Alle bovenstaande zaken kunnen namelijk per auto verschillen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het model dat je kiest. Het kan echter ook gaan om bijvoorbeeld een keuze tussen benzine, diesel of elektrisch rijden. Weeg alle opties goed tegen elkaar af om tot de ideale optie te komen. Zo zorg je ervoor dat je ideale rijervaringen hebt, maar niet op onnodig hoge kosten stuit.

Plaats een reactie