Altijd afdingen!

Wil je een auto importeren vanuit Duitsland? Dan zal je dit waarschijnlijk doen bij een Duitse dealer of een particulier. Net zoals in Nederland is het belangrijk om goed te onderhandelen. Aan de hand van deze blog zullen we hierbij helpen. Afdingen is namelijk niet alleen voor marktkooplui, het is de klassieke vaardigheid van een dealer en het wordt ook van jou verwacht. De eerste regel is dat je NOOIT de catalogusprijs van de auto moet betalen – je zou een dwaas zijn om de volledige kosten over te dragen (tenzij je online koopt, waar je mogelijkheden om te onderhandelen beperkter zijn!).

Probeer extra opties gratis te krijgen.

Dealers zeggen vaak dat ze geen kortingen mogen geven, maar als je net begint met afdingen, is dit een eenvoudig beginpunt. Of het nu gaat om gratis navigatie of vloermatten, als je een extra nodig hebt, probeer er dan niet meer voor te betalen. De kosten van een auto importeren zijn vaak iets extra, dus probeer zo laag mogelijk te blijven.

Zoek naar al afgeprijsde auto’s.

Als de prijs al is verlaagd, is er vaak meer flexibiliteit. De grenzen zijn al verbreed en het psychische verlies voor de verkoper is verminderd omdat ze het idee om de volledige prijs te krijgen al hebben opgegeven.

Vul de stilte niet.

Terwijl de onderhandelingen ten einde lopen, blijft een klassieke verkooptechniek om een stilte te laten vallen. Ze willen dat je de prijs accepteert om de ongemakkelijke stilte te vullen. Laat daarentegen de dealer de stilte vullen met een goedkopere aanbieding.

Loop weg en laat ze je terugbellen.

Psychologisch gezien, als ze je moeten achtervolgen, in plaats van dat je super enthousiast bent, is de kans groter dat ze tot een betere deal leiden.

Gebreken betekent kortingen.

Zoek naar de kleinste deuken of krassen. Dit maakt het ze moeilijker om de volle prijs te vragen, maar nog steeds perfect om mee te rijden.

Speel ze tegen elkaar uit.

Dit is behandeld in het bovenstaande punt, maar het is het waard om nog een keer te vermelden. Om echt te onderhandelen, richt je niet op afzonderlijke dealers. Probeer er meerdere tegen elkaar uit te spelen. Dit heeft twee voordelen: het geeft je een solide basis en het prikkelt hun competitieve instincten in jouw voordeel, omdat ze willen bewijzen dat ze beter zijn dan de oppositie.

Plaats een reactie