Auto’s later naar de sloop

Auto’s gaan steeds ouder naar de sloop. Gemiddeld genomen over alle gesloopte auto’s in heel Nederland was de gemiddelde leeftijd 17 jaar, 2 maanden ouder gemiddeld dan het jaar daarvoor. De langere levensduur van de auto’s komt tot stand door de steeds betere autotechniek waardoor auto’s minder snel kapot gaan en minder onderhouden moeten worden. Dit is natuurlijk ook gunstig voor de auto inkoop.

Porsche
Van alle auto’s die gesloopt werden hielden de Porsches het gemiddeld het langste uit. Na 23,8 jaar moeten ook zij er aan geloven. De Porsches worden bovendien zorgvuldig gesloopt zodat de onderdelen kunnen worden hergebruikt bij reparaties van de nog rijdende Porsches. Van de klassieke Porsche 911 werden er in 2012 6 gesloopt. Er werd welgeteld één Ferrari gesloopt.

De Jaguars houden het met gemiddeld 21 jaar ook lang uit en de Mercedes 20,2 jaar. Verder doen de Japanse merken Nissan en Honda het qua uithoudingsvermogen ook erg goed, met een gemiddelde van 19 jaar.

Golf
De Volkswagen Golf is de meest gesloopte auto van het jaar 2012. Geen verrassing, aangezien dit ook de meest voorkomende auto in Nederland is en omdat het model al heel lang bestaat.

bron: http://www.autoweek.nl/nieuws/22396/autos-ouder-naar-sloop