Bent u al bekend met uitdeuken zonder spuiten?

Deze manier van schade herstellen is er eentje die niet veel mensen kennen, maar toch zitten er een hoop voordelen aan. Zo is het een heel stuk milieuvriendelijker dan de manier waarop het normaal wordt gedaan. Ook is het minder duur, wat natuurlijk altijd fijn meegenomen is. Het geld wat u bespaart, kunt u dan weer mooi uitgeven aan leukere zaken. Deze techniek werd voor het eerst gebruikt in de fabrieken van Mercedes Benz. Dit was rond 1940, dus dat is al heel wat jaren geleden. Pas rond 1980 kreeg deze techniek ook in het buitenland meer bekendheid. Het afgelopen decennia was het echter pas zo dat ook autobezitters hiervan op de hoogte waren.

Wanneer kun u deuken laten repareren zonder opnieuw te spuiten?

Er zijn verschillende voorwaarden waaraan de schade moet voldoen om in aanmerking te komen voor deze reparatietechniek. Zo is het allereerst erg belangrijk dat er geen schade aan de lak is, want daarbij is het noodzakelijk om opnieuw verf aan te brengen. De meest voorkomende ongelukjes waarbij deze techniek wel gebruik kan worden zijn deuken door hagel, transportschade of parkeerschade. Ook is het belangrijk dat de buts niet groter is dan een muntje van 2 euro en niet samenvalt met een karakterlijn van de auto.

Hoe gaat het uitdeuken in zijn werk

Met behulp van speciale verlichting kunnen de deuken snel worden opgespoord. Hierna wordt met een speciaal gereedschap de buts als het ware gemasseerd, waarna alles weer zo goed als nieuw is. Soms is het wel mogelijk om deuken groter dan een munt van 2 euro te verhelpen, maar dat verschilt per situatie. Hiervoor zou u dus een bezoekje moeten brengen aan een gespecialiseerde garage.

Snelle en goedkope reparatie

Deze techniek is een van de goedkoopste op dit moment in Nederland. Dit komt voornamelijk doordat het kostbare proces van de lak herstellen hierdoor niet nodig is. Verder is uitdeuken zonder spuiten een snelle manier en kunt u daarom vaak gewoon even wachten en hierna de auto weer meer naar huis nemen. Dit is een snelle, goedkope en milieuvriendelijke optie!

Plaats een reactie