Betaal je verzekeringspremie aan de hand van je rijgedrag

Recent is er een nieuwe autoverzekering in het leven geroepen: de VOOROP autoverzekering. De premie van deze autoverzekering wordt bepaald aan de hand van je rijgedrag. De verzekering zelf is een initiatief van verzekeringsmaatschappij Nationale Nederlanden en RISK verzekeringen. Hoe veiliger jij autorijdt, hoe voordeliger je premie is. Een interessant concept natuurlijk. Hoe werkt deze verzekering precies en is dit iets wat we in de toekomst vaker gaan zien?

Hoe werkt deze nieuwe autoverzekering?
Als je de keuze maakt voor deze verzekering, wordt de premie in eerste instantie bepaald aan de hand van jouw huidige schadevrije jaren. Tegelijkertijd ontvang je een kleine stekker, deze wordt ook wel de Chipin genoemd. Deze plaats je onder het dashboard. Deze bepaalt het rijgedrag van jou als bestuurder. Er wordt niet alleen gemeten hoe hard je rijdt, maar ook hoe je remt en hoe snel je optrekt. Als je te allen tijde veilig autorijdt, ontvang je een groene score. Deze score wordt maandelijks berekend.

Jaarlijkse herberekening van de premie
Na een jaar wordt de premie van de autoverzekering herberekend. Als je een groene score ontvangt, wordt de premie het volgende verzekeringsjaar voordeliger. Bij een oranje score verandert er niets aan de premie. Bij een rode score zal je premie stijgen. Dit is dus een geheel nieuwe manier van het berekenen van de premie. Het is dan ook spannend hoe dit concept zich in de toekomst verder gaat ontwikkelen.

Heeft de pay-how-you-drive autoverzekering de toekomst?
De grote vraag is natuurlijk of de pay-how-you-drive autoverzekering de toekomst heeft? Het idee achter deze verzekering is dat er veiliger wordt auto gereden. Wat dat betreft heeft deze autoverzekering zeker toekomst. Want hoe minder schade er wordt gemaakt, hoe voordeliger ook de verzekeringspremie zal worden. De toekomst zal uiteindelijk bepalen hoe dit idee zich verder gaat ontwikkelen.