Checklist voor autovakantie

Wij hebben besloten dit jaar eens het zuidelijkste puntje van ons land te bezoeken. Dus boekten we een Stacarvan in Zuid-Limburg. Wij wonen in het Oosten van ons land, dus hebben we een lange reis voor de boeg. Dit doet me denken aan de dingen die gecheckt moeten worden voor je op reis gaat. En dan met name de auto!

Tips om te checken

Allereerst is het goed te weten of de vloeistoffen van de auto goed zijn. Hierbij kun je denken aan de koelvloeistof, de ruitenvloeistof en het oliepeil. Dit kun je makkelijk zelf controleren. Neem een fles water mee, deze kan dienen als reserve voor zowel de ruitenvloeistof als de koelvloeistof. Altijd handig in geval van nood. Controleer ook of de ruitensproeier niet verstopt zit.

Controleer ook de druk van de banden. Dit is erg belangrijk omdat de auto in de vakantie vaak zwaarder belast is. Controleer of je werkhandschoenen bij je hebt en een krik. Dit kun je nodig hebben bij een eventuele lekke band. Controleer OOK de druk van het reservewiel. Mocht je deze nodig hebben dan moet hij op goede spanning zijn. Meer tips voor het controleren van je banden vind je op de site van Michelin.

Vakantie/Autotips

Neem de reservesleutel van de auto mee op vakantie voor als je de originele verliest. Een zaklamp is ook erg handig vooral als het donker is terwijl je pech krijgt. Neem naast de navigatie ook altijd een kaart mee op reis, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

Vergeet niet om de autopapieren en de verzekeringspapieren mee te nemen. Ook het rijbewijs is van groot belang. En natuurlijk een paraplu! Handig bij pech met slecht weer. Maar ook handig bij slecht weer zonder pech! Gegarandeerd goed op vakantie met deze tips!!