De 5 motor verkoop tips

Het verkopen van je motor hoeft niet lang te duren. Je kunt er zelf voor zorgen dat je motor snel verkocht is. Met de volgende tips heb jij je motor snel en voor een goede prijs verkocht.

Allereerst moet je zelf weten wat jouw motor waard is om te weten wat je ervoor kunt vragen. Dit doe je niet door uit te gaan van de nieuwprijs, want die daalt snel zodra een motor gebruikt is. Zoek online eens naar wat anderen voor hetzelfde merk en model vragen en kijk goed naar eventuele gebreken. Gebreken betekent dat de prijs omlaag moet.

Als tweede: zijn de gebreken niet duur om te laten maken, doe dit dan. Een schademotor verkopen is een stuk moeilijker dan een motor verkopen die in orde is. Je kunt er dan ook weer meer geld voor vragen, dus zie het als geld dat je ook weer terug verdient. Uiteraard is het slim om van tevoren te vragen wat het kost om bepaalde dingen te laten repareren.

Nummer drie: bij het maken van een advertentie horen goede foto’s waarop alles duidelijk te zien is. Denk ook aan detailfoto’s van bijvoorbeeld de kilometerstand. Zorg dat de motor schoon en netjes is en maak foto’s op een rustige plek. Een rustige achtergrond trekt meteen meer kijkers.

Ten vierde de advertentie zelf: wees duidelijk over de motor en geef ook details. Een advertentie waarin alleen staat dat je je motor wilt verkopen, zal niet goed lopen. Een koper wil bijvoorbeeld weten hoe zuinig de motor is, hoeveel hij gereden heeft en nog veel meer. Met genoeg informatie krijg je meer kijkers en is de kans groot dat de motor sneller verkocht is.

Ten slotte moet je altijd eerlijk zijn wanneer de motor gebreken heeft. Het is een vorm van oplichting wanneer je een motor verkoopt die niet helemaal goed is zonder dit erbij te vermelden. Wees dus eerlijk in je verkoop, ook al betekent dit dat de prijs lager wordt. Vergeet niet te onderhandelen en ga niet meteen akkoord met het eerste bod dat je krijgt. Met deze tips verkoop je je motor gemakkelijk en snel!

Plaats een reactie