De auto zomerklaar maken

De zomer staat voor de deur en wellicht zul je met je auto op vakantie gaan. Verstandig is dan om te voorkomen dat je met pech onderweg komt te staan. Maar daarom je auto zomer klaar.

Koelvloeistoffen remvloeistof

Onderweg naar een prachtige zonbestemming op een van de drukste dagen van het jaar en dan gebeurt het: de motor raakt oververhit. Controleer daarom altijd de koelvloeistof en vul deze indien nodig bij. Controleer daarbij meteen de remvloeistof, want ook in heuvelachtig landschap of bij veelvuldig filerijden, wordt er veel van de remmen verwacht.

Oliepeil

Vrij voor de hand liggend, maar niet minder belangrijk, is het oliepeil. Indien er te weinig olie in de auto zit, vul deze dan bij en neem eventueel een extra fles mee voor onderweg

Veiligheidsmiddelen

Neem voldoende middelen mee die je helpen als je met pech langs de weg komt te staan. Er zijn compleet gevulde pechtassen te koop waar zaken als een gevarendriehoek, startkabels en een sleepkabel in te vinden zijn. Daarnaast is het aan te raden om lifehammers in de auto te hebben alsmede brandblussers.

De laatste puntjes op de i

En als laatste is het verstandig om alle verlichting en de bandenspanning te controleren. Zijn de banden nog wel goed, moeten ze nog extra lucht erbij krijgen? Ook niet onverstandig is om, indien aanwezig, de airco te laten controleren en bij te vullen.

Met deze tips is je auto klaar voor de zomer!