De nieuwe auto van Koning Willem-Alexander

De Volvo S80 is vervangen door de Audi A8

Misschien heb je het al via het nieuws vernomen, maar koning Willem-Alexander heeft een geheel nieuwe dienstauto aangeschaft. Waar er voorheen werd gereden in een Volvo S80 Limousine, wordt er nu gebruik gemaakt van een extra lange Audi A8. Dat is natuurlijk wel een degelijk verschil in type, merk en model. Wat is er nu zo bijzonder aan deze Audi A8 van koning Willem-Alexander?

Waar komt de Audi A8 vandaan?

Deze extra lange Audi A8 komt bij het bedrijf RemetzCar vandaan uit Lisse. Sinds 1996 is dit bedrijf gespecialiseerd in het verlengen van bestaande limousines. Het is dan ook niet geheel vreemd dat er voor dit bedrijf gekozen is. Van het lange model van de Audi A8 bestaan slechts 2 exemplaren, waarvan er nu eentje in het bezit is van het Koninklijk Huis. De auto heeft waarschijnlijk meer dan 3,5 ton gekost, maar daar worden verder geen mededelingen over gedaan.

Kenmerken van de Audi A8

De Audi A8 kwam voor het eerst op de markt in 1994. Destijds was het de eerste auto waarvan het carrosserie uit aluminium bestond. De auto was daarmee veel lichter dan zijn concurrenten. De derde generatie van het huidige model van de Audi A8 werd in 2009 geïntroduceerd. Het model is voorzien van een motor met een vermogen van wel 500 PK.

Een perfecte auto voor het Koninklijk Huis

De Audi A8 van het Koninklijk Huis is langer gemaakt om extra beenruimte te creëren voor de koning in koningin. De auto is van binnen verder voorzien van een elektrisch uitklapbare schrijftafel en twee LCD schermen. Natuurlijk mag ook een geïntegreerde koelbox niet ontbreken. Het is dan ook een echte top auto voor het Koninklijk Huis. Luxe, modern en van alle gemakken voorzien.

auto willem alexander 2

bron fotos