De psychologische meerwaarde van autorijden

Er zijn mensen die een hekel hebben aan autorijden, maar eigenlijk vinden de meeste mensen het een soort uitlaatklep. Ze kunnen er al hun emoties en frustraties in kwijt na een dagje hard werken. Bovendien worden veel mensen pas goed wakker in de auto voordat ze bij hun baas binnenstappen. Autorijden heeft dus ergens een psychologische meerwaarde.

Voetbal en autorijden zijn van onschatbare waarde
Een verkeerspsycholoog heeft eens gezegd dat je twee dingen nooit moet afschaffen: voetbal en autorijden. Een zelfsturende auto is volgens diverse psychologen dan ook geen goed idee. Mensen raken er hun humeur door kwijt en daaruit blijkt maar weer wat de psychologische meerwaarde is van zelf autorijden.

Hoewel het natuurlijk regelmatig misgaat met voetbal en autorijden, nemen beiden een belangrijke plek in bij het maatschappelijk. Daarom gaan er meerdere stemmen op om mensen deze twee zaken niet te onthouden. Autorijden zorgt er namelijk voor dat mensen hun frustraties perfect kwijtraken.

De voor- en nadelen van de zelfsturende auto
Een ding is in elk geval zeker: de ontwikkeling van de zelfsturende auto gaat razendsnel. Als deze auto eenmaal op de markt is, zullen veel rijinstructeurs, schadeherstelbedrijven en verzekeringsmaatschappijen failliet gaan. Daarom is het de vraag of een zelfsturende auto goed is voor de economie. Daarentegen gebeuren er weer veel minder ongelukken en wordt er veel veiliger auto gereden.

Nederland als voorloper
Nederland streeft ernaar om voorloper te zijn van de zelfsturende auto. Eind dit jaar wordt er een proef gedraaid met zelfsturende auto’s tussen Ede en Wageningen. Hoewel de auto wellicht een forse verandering ondergaat, zal de auto zeker niet uit het straatbeeld verdwijnen. Daarvoor heeft de auto een te belangrijke plek in ons rijdend bestaan.