Een auto huren, waarop letten?

Tips bij het vinden van een huurauto

Heb je niet voldoende geld voor het kopen van een auto en wil je binnenkort een auto huren in Groningen? Dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Wanneer je namelijk onzorgvuldig te werk gaat, dan kun je wel eens met vervelende zaken te maken krijgen en dat wil je natuurlijk liever voorkomen. Daarom volgen hier een aantal tips die je kunnen helpen bij het vinden van een geschikte auto.

Welke zaken staan vermeld in het huurcontract?

Het huurcontract is erg belangrijk wanneer je een auto gaat huren. Er zijn een aantal zaken die daarin vermeld moeten staan. Dit zijn bijvoorbeeld de gegevens van de verhuurder, de huurperiode en het kenteken van de auto. Andere zaken die belangrijk zijn in het huurcontract zijn bijvoorbeeld de verzekering en of er eventueel al schade aanwezig is aan de auto.

Een borg betalen

Wanneer je een auto gaat huren, dan moet je vaak een borg betalen. Wanneer je de auto weer inlevert en alles is in orde, dan krijg je de borg weer terug gestort. Is er schade ontstaan aan de auto, dan machtig je vaak de verhuurder in een contract al om een bedrag van je creditcard af te schrijven. Ook is het verstandig om na te gaan wie er allemaal in de auto mogen rijden. Ben jij dat alleen, of mogen derden dat ook?

De voorwaarden van een verhuurder doornemen

Voordat je een handtekening onder het huurcontract zet, is het belangrijk dat je de voorwaarden van een verhuurder doorneemt. Je kunt daarin je rechten en plichten lezen. Bijvoorbeeld of je met de auto naar het buitenland mag. Zorg ook altijd voor een telefoonnummer van een verhuurder. Deze kun je dan altijd bellen mocht er iets gebeuren of voorvallen.

Plaats een reactie