Een ongeluk, en nu?

Soms gebeurt het volledig buiten jouw schuld om. En soms zit je te suffen en voor je het weet heb je een ongeluk! Het is noodzakelijk te weten wat je moet doen als je een ongeluk hebt gehad. Welke stappen dien je te ondernemen?

Wat te doen?

Het is belangrijk om altijd een schadeformulier in uw auto mee te nemen. Hoe klein het ongeluk ook is. Vul dit altijd in. Zorg ervoor dat je alle gegevens van de tegenpartij verzameld. Je kunt eventueel ook foto’s maken van het gebeurde. Voor de verzekeraar schept dat vaak veel duidelijkheid.

Als al deze zaken afgehandeld zijn is het van belang dat je contact opneemt met de verzekeraar. Ook de verzekeraar van de tegenpartij moet worden ingeschakeld. Beiden kunnen dan overwegen en bekijken wie de oorzaak van het ongeval is. Zorg ervoor dat je eigen schade ook vergoed wordt door de tegenpartij.

Wat er allemaal verzekerd wordt heeft natuurlijk te maken met het soort verzekering dat je hebt. Het is van belang om goed op de hoogte te zijn zodat je weet wat je kunt verwachten. Hierboven genoemd, zijn de eerste stappen die je neemt, er dient natuurlijk nog meer te gebeuren. Verdiep je er in, wees goed voorbereid.

Letselschade

Soms is er andere schade, niet aan het materiaal. Lichamelijke schade of geestelijke schade veroorzaakt door een ongeluk wordt letselschade genoemd. Als er sprake is van letselschade,  is het verstandig om een letselschade advocaat in te schakelen. Deze persoon kan helpen met het verhalen van de schade op de tegenpartij.