Elektrische garagedeur, veiliger en makkelijker

Tot nog voor een paar jaar geleden spraken we, wanneer het over (huis) automatisering ging, over; ‘met een druk op de knop’. Inmiddels is ook dat al passé. Vandaag de dag kunnen we, ongeacht waar we ons bevinden, met een kort stemcommando de cv een graadje hoger zetten, het licht in huis aan laten gaan én de tuinpoort of garagedeur bedienen. Dergelijke zaken veraangenamen niet alleen het leven in hoge mate, ze geven je ook een betere controle over je energiekosten. In ieder geval wat de huisautomatisering aangaat, daarbij komt dan ook nog eens dat ze in niet geringe mate je veiligheid verhogen. Met name een (vol)automatische aandrijving en gepersonaliseerde bediening van de tuinpoort en garagedeur verkleint de kans op inbraak significant.

Waarom veiliger?

Elektrische garagedeuren verhogen in de eerste plaats de veiligheid in en om de woning. Het ontbreken van een greep, zichtbaar open te breken slot en scharnieren is voor een amateur inbreker genoeg om van verdere actie af te zien. Afgezien van hele oude modellen en garageconstructies, kan elke garagedeur geautomatiseerd worden. Sectionale, kantel, rol en zelfs openslaande deuren kunnen voorzien worden van een aandrijfmotor en commando-unit. Meer informatie hierover is te vinden op sites over garagedeuren zoals Novadoor.nl.
Naast dat elektrische garagedeuren dus door ongewenst bezoek minder makkelijk te kraken zijn, zijn de geautomatiseerde systemen ook voorzien van gebruikersbeveiliging. Denk hierbij aan:

  • onderloop- en obstakelbeveiliging
  • optilbeveiliging
  • veerbreukbeveiliging
  • vingerklembeveiliging

Waarom makkelijker?

In de eerste plaats is een op afstand bedienbare garagedeur makkelijk omdat je niet meer in weer en wind de auto uit hoeft als je thuiskomt. Zodra je in de buurt van het huis komt activeer je het systeem en op het moment dat je bij de garage aankomt, kan je meteen doorrijden. Buiten het verwennen wat je jezelf ermee doet is het voor mensen wier fysieke conditie niet helemaal top is helemaal een uitkomst. Ook heel fijn is dat je van het gesleep met sleutels af bent. Met een in de auto geplaatste zender, tegenwoordig ook steeds vaker via de mobiele telefoon, geef je simpelweg het open- of sluitcommando. Met deze laatste optie is het zelfs mogelijk vanaf elke plaats ter wereld je eigen garagedeur te bedienen. Dit kan handig zijn als je op vakantie bent en je een niet geautoriseerde persoon toegang wilt verlenen tot de garage.

Plaats een reactie