Ferrari limited-edition voor V.S.

De grote man bij Ferrari, Luca Cordero di Montezemolo onthulde dat de Italiaanse autobouwer een special limited-edition model gaat bouwen voor de Amerikaanse markt. Montezemolo stelde dat Ferrari tien stuks van dit speciaal model zal bouwen, dat een prijskaartje zal hebben van ongeveer 2,5 miljoen euro en is nu al uitverkocht. Het model is dus enkel bestemd voor de Amerikaanse markt en zal een blauwe kleur hebben met witte strepen. Dit zijn de kleuren die gebruikt werden door het Noord-Amerikaanse Racing Team dat met Ferrari’s koerste van de jaren ’60 tot de jaren ’80.

Weinig details

Het model zal voor het eerste aan het publiek getoond worden op 12 oktober tijdens een galadiner ter ere van 60 jaar Ferrari in de Verenigde Staten. De dag nadien zal Luca Cordero di Montezemolo er trouwens mee stoppen als grote baas van Ferrari en opgevolgd worden door de huidige CEO van Fiat Chrysler Automobiles, Sergio Marchionne. Ferrari weigerde om meer commentaar te geven bij het nieuwe model. Toch denken de meeste kenners dat het model gebaseerd zal zijn op de 740-hp V-12 F12 Berlinetta tweezit coupe, maat dan wel met een specifieke carrosserie en interieur.

NART

NART werd opgericht door voormalig racepiloot Luigi Chinetti om het merk Ferrari te promoten in de Verenigde Staten door deel te nemen aan endurance races. Chinetti, geboren in Italië, verhuisde naar Amerika tijdens WO II. Nadat hij stopte als racepiloot, werd hij de eerste dealer van Ferrari in de V.S.. NART startte op in 1958 en racete met Ferrari’s tot 1982, waarbij het deelnam aan meer dan 200 races met meer dan 100 verschillende piloten. De meest bekende piloten waren Mario Andretti en Phil Hill.

Plaats een reactie