Het leasen van een occasion

Auto’s leasen is in Nederland al tientallen jaren zeer gebruikelijk. Dat betekent natuurlijk niet, dat er niet voortdurend naar verbeteringen of veranderingen in het leaseproces gekeken kunnen worden. Denk bijvoorbeeld eens aan het soort auto’s dat je leaset. Veel mensen denken in eerste instantie aan een nieuwe auto die vers van de band af komt rollen. Occasion lease kan echter ook heel erg interessant zijn. Er zijn verschillende redenen aan te dragen waarom dit zo is.

De kosten

Het belangrijkste voordeel van de keuze voor een occasion als leaseauto is natuurlijk te vinden in de kosten. Het is simpelweg goedkoper om een occasion te leasen. Deze auto wordt tegen lagere kosten aangeboden terwijl de voorwaarden van de lease meestal hetzelfde blijven. Dat betekent dus simpelweg dat je minder hoeft te betalen, maar eigenlijk niet minder krijgt. Je hebt immers nog altijd te maken met een auto waar alles op en aan zit en die volledig aan je wensen voldoet. Alleen al om die reden kiezen veel meer mensen ervoor om occasions als een serieuze optie voor lease te zien.

Het soort occasion

Het is natuurlijk ook belangrijk om een onderscheid te maken in het soort occasion dat je leaset. Tweedehandsauto’s zijn er immers in heel veel soorten. Wanneer het echter om leaseauto’s gaat die zakelijk worden gebruikt, dan zijn het over het algemeen occasions waar nog niet heel veel kilometers mee zijn gereden. Dit is natuurlijk wel belangrijk om te weten. Slijtage kan immers een belangrijke rol spelen in de betrouwbaarheid van de auto. Door wel voor tweedehands te gaan, maar niet te oud, kom je precies op dat goede kritieke punt uit.

Snel te leveren

Het is goed om te weten dat de auto’s vooral ook snel te leveren zijn. Wanneer een leasecontract is gesloten, dan is de auto immers al zo goed als klaar. In het geval van dure nieuwe auto’s is dit meestal natuurlijk niet zo. Dan is het namelijk vaak nog zo dat eerst allerlei zaken geregeld moeten worden met betrekking tot de opties die je op je auto wilt hebben. Dit kost veel tijd die je kunt besparen door een kant-en-klare occasion te leasen.

Plaats een reactie