Hoe werkt de BPM bij het importeren van een voertuig?

Wie een auto koopt moet bpm betalen. Dit zit inbegrepen in de rekening en is dus niet zo lastig. Dat is echter anders wanneer je een voertuig importeert. BPM is namelijk niet direct overal in de wereld gelijk aan elkaar. Dit betekent dus ook dat je even een rekensom moet maken om precies te weten hoe alles nu in elkaar zit. Gelukkig kun je daar hulp bij krijgen. Je kan bijvoorbeeld de BPM berekenen bij dasimport.nl. Daarmee kun je snel zien wat de kosten zijn die je in rekening gebracht gaat krijgen.

Verschillende manieren
Er zijn verschillende manieren om de BPM te berekenen. Daaruit kunnen ook verschillende uitkomsten voortkomen. Dit is echter geen probleem. Sterker nog, dit kan behoorlijk in het voordeel van de consument zijn. Daardoor komt deze namelijk op een slimme manier onder bepaalde kosten uit. Het is dan ook verstandig om even alles na te rekenen of na te laten rekenen door een expert. Vooral wanneer het gaat om geïmporteerde voertuigen kan dit namelijk nogal een flink verschil maken.

Gebruikt boven nieuw
Om helemaal zeker te zijn dat het een voordelig verhaal wordt, is het verstandig om na te denken over het soort auto dat geïmporteerd gaat worden. Het is namelijk zo dat een gebruikte auto invoeren in vrijwel alle gevallen vele malen voordeliger is dan een nieuwe auto invoeren. Ook nieuwe auto’s uit Duitsland kunnen hier vaak niet aan tippen. Wanneer de auto maar heel beperkt gebruikt is, dan kan dit dus al snel heel erg veel schelen in de kosten die gemaakt gaan worden. Wanneer de keuze gemaakt moet worden, dan is een tweedehands auto altijd te prefereren boven een nieuwe.

Hulp bij het importeren
Het is slim om het importeren niet alleen te doen. Of het nu gaat om alleen het berekenen van de BPM, of ook om andere zaken die met de import te maken hebben, het is altijd goed om er een kenner bij te betrekken. Deze kan dan kijken of er ergens nog voordeel te behalen valt. Bovendien kan deze ervoor zorgen dat er niet in bekende valkuilen getrapt wordt die onnodig veel kosten of meerwerk met zich meebrengen.

Plaats een reactie