Huren, leasen of kopen?

Voor sommige mensen is het niet haalbaar om een auto te kopen omdat het een te grote uitgave in een keer is. Of dat men het onderhoud aan de auto niet kan betalen. Er zijn naast het kopen van auto’s natuurlijk meer mogelijk heden.

Leasen

Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om een auto te leasen. Dit is een goede optie als je niet per direct over een grote som geld beschikt. Vooraf maak je een afspraak over een maandelijkse vergoeding. Ook spreek je af voor hoe lang je de auto zult leasen.
Dit heet een leasecontract.

Leasen is BTW belast, daarom is het voor een bedrijf aantrekkelijk om leaseauto’s aan te bieden. Als particulier is het minder aantrekkelijk, omdat de maandelijkse kosten voor het leasen hoger zullen zijn.

Huren

Het is natuurlijk ook mogelijk een auto te huren. Dit is handig als je voor korte tijd een auto nodig hebt. Hierbij kun je denken aan een vakantie. De prijzen voor een auto huren lopen ver uiteen. Dit heeft te maken met hoe lang je de auto wilt huren, welke auto je wilt huren enz .Ook moet er vaak borg worden betaald als je een auto wilt huren.

Voor je het contract voor de huur tekent moet je goed kijken of de auto geen beschadigingen of andere tekortkomingen heeft. Pas als je dit zeker weet kun je tekenen. Zodat jij niet aansprakelijk wordt gesteld voor eventuele schade. Of je nu een auto wilt huren in Rotterdam, Amsterdam of een andere plaats, ieder bedrijf heeft weer zijn eigen voorwaarden, dus kijk daar goed naar.

De keuze

Bij het kopen van een auto heb je een groot geld bedrag nodig. Ook geld voor verzekering, belasting, APK en onderhoud zijn van belang. Het voordeel is dat je langere tijd over een auto beschikt. Bij leasen wordt 1 bedrag gerekend dat je maandelijks dient te betalen. Je kunt een auto voor bepaalde tijd leasen. Als je niet voor altijd een auto nodig hebt is leasen een goede optie. Maar nog steeds best prijzig.

Het huren van een auto is ideaal als je de auto slechts voor korte tijd nodig hebt.Je maakt afspraken, stelt voor dat termijn een bedrag op, zo weet je exact waar je aan toe bent. Dus heb je voor korte tijd een auto nodig dan kun je deze het beste huren. In een artikel op Elsevier.nl vind je nog veel meer informatie over de verschillen tussen kopen, leasen en huren. Laat je altijd goed informeren over de mogelijkheden en de voorwaarden.