Je auto verkopen doe je zo!

Een tweedehands auto verkopen vandaag de dag kan een behoorlijk ingewikkeld proces zijn. Niet alleen heb je te maken met ontzettend veel concurrenten, je moet ook rekening houden met allerlei (ongeschreven) regels en officiële procedures. En wat moet je dan voor je auto vragen, wat is nu een redelijke prijs? Uiteindelijk kies je zelf de manier om je auto te verkopen, wij geven je graag advies over de verschillende manieren om je auto te verkopen.

Een auto verkopen begint meestal met de grote vraag wat is mijn auto waard?. Een vraag die ook niet zomaar beantwoord kan worden, aangezien iedere tweedehands auto anders is. Sommigen hebben een deukje of een krasje, andere hebben altijd binnen gestaan, om nog maar te zwijgen over de kilometerstand. Allereerst begin je met de dagwaarde te berekenen. Dit is een indicatie van wat de auto waard is op papier. Zodra je dit antwoord weet besluit hoe je hem gaat verkopen. Daarvoor bestaan allerlei verschillende manieren. Wat de beste manier is? Dat hangt volledig van jezelf af, met name hoeveel tijd je eraan wilt besteden.

Vind kopers via de traditionele methode

De meest eenvoudige manier om je auto te adverteren is via je kennissenkring, ook op social media. Vraag bijvoorbeeld al je familie, vrienden en kennissen jou auto te delen met anderen. Je kunt ook gebruik maken van auto verkoop sites. Echter moet je hier concurreren met veel auto handelaren die ook hun complete aanbod online hebben staan. Check misschien even vooraf of jou model al vaak wordt aangeboden. Als je het juiste moment kiest jou auto te verkopen dan kan je er misschien net wat meer voor vangen. Daarnaast kun je altijd te maken krijgen met auto opkopers die je auto komen inspecteren, hem afkeuren en er vervolgens maar de helft voor willen geven. Het grote nadeel van deze kanalen is dus dat het lang kan duren voordat je je auto hebt verkocht omdat de juiste koper soms lang op zich laat wachten. Goede kennis van de waarde van je eigen auto kan je in dit soort situaties helpen. Uiteindelijk is het vaak een spelletje van de juiste koper tegen komen, dit kan soms wat tijd in beslag nemen. Geduld is een schone zaak en een eigenschap die je extra geld kan opleveren.

Je auto inruilen

Een andere optie is je auto inruilen. Niet alleen heb je dan direct een nieuwe auto waar je mee wegrijdt, de prijs van de oude auto wordt afgetrokken van het bedrag van de nieuwe. Dit lijkt een goede deal, helaas zit hier de winstmarge van het autobedrijf in de weg. Je krijgt namelijk minder terug voor je auto dan bij particuliere verkoop. Je bent ook afhankelijk van het aanbod van het autobedrijf dat je bezoekt.

Een auto verkopen vandaag de dag is dus niet zo eenvoudig als het lijkt. Toch blijven geduld, gezond verstand en een gezonde ondernemersgeest de belangrijkste factoren om je auto succesvol te verkopen. Zorg er in ieder geval voor dat je een minimumprijs voor je auto in gedachten hebt waar je niet onder gaat zitten en wees eerlijk over de staat van de auto. Wij wensen je in ieder geval succes met de verkoop!

Plaats een reactie