Krijg geld voor je sloopauto

Met een sloopauto kun je in principe niets anders doen dan hem laten slopen. Het kan zijn dat hij helemaal op is of er onherstelbare schade is. Mogelijk zijn er ook mankementen aan de auto die gewoon te duur zijn om te laten repareren. Wanneer je zulk een auto op de gewone markt gaat aanbieden, krijg je er uiteraard niets meer voor. Je kunt er dus best mee naar een inkoper van sloopauto’s trekken.

Naar de sloperij!

Een sloperij zal in de meeste gevallen nog iets betalen voor een sloopauto omdat ze er zelf ook nog geld aan verdienen door bepaalde stukken te gaan hergebruiken of onderdelen te laten recyclen. Je kunt zelf je wagen naar de sloperij brengen, maar de kans is groot dat ze hem gewoon bij je thuis komen ophalen. De sloperij zal je ook meteen een vrijwaringsbewijs overhandigen. Op die manier staat de auto niet meer op jouw naam en ben je er dus niet meer verantwoordelijk voor.

Waarom naar de sloop?

Er zijn wel een aantal redenen te bedenken waarom je je auto naar de sloop zou brengen:

– Hij geraakt niet meer door de keuring.
– Hij heeft geen waarde meer omdat er teveel kilometers mee gereden zijn.
– Er is teveel schade aan de auto door een ongeval.
– Er moeten teveel en te dure reparaties aan de auto worden uitgevoerd.

Hoeveel krijg je nog?

Je zult er uiteraard niet rijk van worden, maar gemiddeld worden er toch bedragen tussen de € 50 en € 150 betaald voor een sloopauto. Hier en daar betaalt een sloperij wel eens hogere bedragen, maar dan moet de waarde van de auto nog redelijk hoog liggen. Merk, model, bouwjaar, brandstof, gereden kilometers, staat van de auto zijn bijvoorbeeld factoren die de prijs kunnen bepalen. Kijk op Ven Auto om je auto op waarde te laten schatten.