Maak je auto zomerklaar met deze handige tips

Dat een auto enigszins voorbereid moet worden op het winterse weer, dat weet iedereen wel. Dat echter exact hetzelfde geldt wanneer de zomer voor de deur staat, dat is een flink stuk minder bekend. Toch is dit heel belangrijk om te doen. Daarom kunnen deze tips je weleens heel goed van pas komen. Zo weet je zeker dat ook jouw auto de warme maanden van het jaar aankan.

1 Goed verzekeren

In de zomer hebben we allemaal weer zin om er met de auto op uit te gaan. Een ongeluk zit echter in een klein hoekje. Je kunt altijd schade oplopen door botsingen of ander vervelende situaties. Het is dan natuurlijk wel belangrijk om goed verzekerd te zijn. Bereken de juiste autoverzekeringen en sluit deze af voor je op pad gaat. Zo kan er altijd wat gebeuren, maar hoeft dit voor jou geen grote gevolgen te hebben. Dat geeft je flink wat rust.

2 De juiste banden

Een vergelijkbare verandering die zowel in de zomer als in de winter moet worden doorgevoerd is het gebruik van de juiste banden. In de winter schroef je de winterbanden eronder, maar zodra het weer beter wordt, zorg je natuurlijk dat je banden geschikt zijn voor het zomerse weer. Zorg dus altijd dat tijdig de zomerbanden onder de auto worden gezet. Dit rijdt bovendien ook een flink stuk fijner dan wanneer je met de winter variant blijft rondrijden. Tevens rijd je aanzienlijk zuiniger met zomerbanden dan met winterbanden.

3 De vloeistoffen nazien

Het zomerklaar maken van een auto draait ook om het nakijken van de vloeistoffen. Denk bijvoorbeeld aan je wisservloeistof. Je denkt misschien minder gebruik te maken van je wissers in de zomer omdat het minder regent. Juist dan is de vloeistof echter van belang. Het is immers zo dat er veel stof op de ruiten kan gaan plakken. Dit moet er toch op een goede manier af gehaald worden. Dat doe je dus bijvoorbeeld door te sproeien. Zorg daarom altijd dat alle vloeistoffen op orde zijn voor de zomer op volle kracht begint.

4 De airco laten werken

Als er één ding belangrijk is in de zomer, dan is het wel dat je voldoende verkoeling in de auto kunt krijgen. Daar speelt de airco een belangrijke rol in. Er zijn allerlei redenen waarom de airco niet goed zou kunnen werken. Omdat de vloeistof op is bijvoorbeeld, of omdat de sensoren niet meer werken. Laat alles tijdig nakijken. Het is beter om dit te ontdekken voor de hittegolf losbarst dan wanneer het te laat is.

Plaats een reactie