Met de hond in de auto

Koelte binnen

Tijdens de koelere seizoenen is het vanzelfsprekend gemakkelijk om een raampje open te draaien voor je trouwe viervoeter. Tijdens de zomermaanden is er meer voor nodig om het binnenin de auto koel te krijgen. Toch is er veel te koop: tijdelijke gordijnen aan zuignappen, zonneschermen voor aan de binnenkant van het raam of beschermende folie.

Bovendien heeft uw hond een koel plekje nodig, ook de plek waarop hij ligt mag niet te warm zijn. Heeft u leren bekleding, zorg dan voor een kleed van luchtige stof die niet statisch is. Een wasbaar kleed is helemaal prima om tijdens dit warme weer te gebruiken. Een ventilator werkt niet voor dieren, daarom is het altijd goed om tijdens het rijden het raampje iets open te draaien.

Veiligheid

Naast koelte is het noodzakelijk dat uw hond goed vastzit. Hiervoor zijn er uitstekende tuigjes verkrijgbaar, die ook te gebruiken zijn om mee te wandelen. Met een extra bandje maakt u het tuigje vast aan de normale autogordel en uw hond zit veilig in de auto. Ook bestaan er speciale bandjes met een uiteinde voor in de gordel-aansluiting.

Uw hond wil waarschijnlijk meekijken met het verkeer, dus zorg voor een goede hoogte waarop deze trouwe viervoeter kan zitten. Daarnaast moet er de vrijheid bestaan om te liggen en te slapen; dieren slapen nu eenmaal meer dan mensen. Voor kleine honden bestaat er een soort stoffen tas, waarin zij tegelijkertijd veilig en koel met de auto mee kunnen rijden.