Nissan Micra

Je kent hem vast en anders heb je hem wel eens gezien. De kleine Jappaner, de Nissan Micra. Ik zal de bijzonderheden van iedere generatie benoemen in dit artikel.

nissan-micra

Micra K10

Deze auto werd in 1993 in productie genomen, dit duurde tot 1992. De auto is uitgevoerd in een 1.0 versie en een 1.2 versie. Verder was het ook nog mogelijk een automaat te verkrijgen. De auto dan werd geleverd met een 3traps automaat. Hij stond met name bekend om zijn degelijkheid, goede kwaliteit die lang meegaat.

Micra k11

De tweede generatie van dit kleine betrouwbare autootje is de K11. Gekenmerkt door zijn ronde vormen. Alle K11 varianten waren uitgevoerd met een 1.0 of een 1.3 motor. Later kwam er ook een diesel variant en een automaat. Tevens werd iedere Micra voorzien van 16 kleppen (16v) en een dubbele nokkenas, ook wel twincam genoemd. De Micra K11 was de eerste Japanse auto die zich auto van het jaar mocht noemen.

Micra K12

De derde generatie van deze japanner heet de Nissan Micra K12. Hij kenmerkt zich door de nog rondere lijnen en de koplampen die wat verder omhoog steken. Hij wordt in de volksmond ook wel de kikker genoemd. Deze auto is verkrijgbaar in een 1.2, 1.4 en 1.6 variant. De 1.6 is er in een 160SR uitvoering. Dat is de sportieve variant van het stel.

Micra K13

Dit is de vierde en nieuwste generatie van de Micra, die weer wat meer terug lijkt te gaan naar de oorspronkelijke vorm van de K11. Ook deze auto wordt geleverd met diverse motoren startend bij de 1.2 versie Hij is wat minder rond en wat sportiever dan de K12. De auto tot op heden in producite

Er is meer informatie te vinden over de Micra, neem bijvoorbeeld eens een kijkje op www.micrafanclub.com.