Op vakantie in 2017, waar naar toe?

De zoektocht naar een perfecte last minute vakantie voor in de zomer van 2017 is nu toch echt begonnen. Ik begin ook echt wel toe te zijn aan vakantie en na een stressvolle periode denk ik dat ik een heerlijke vakantie ook wel verdiend heb. Maar waar wil ik naartoe, en waar begin ik met zoeken? Voor mij is het uitzoeken van een ideale vakantie een langdurig proces. Ondertussen is mijn oog gevallen op een vakantiehuisje Spanje . We zijn nog steeds druk bezig met het zoeken tussen het enorme aanbod vakantiehuizen in Spanje. In deze blog ga ik vertellen hoe ik op de keuze van een vakantiehuisje in Spanje ben gekomen.

 Actieve of luie vakantie?

De eerste keuze die wij hebben gemaakt is gaan we voor een actieve vakantie, voor een luie vakantie, of toch voor een combinatie hiervan? Deze keuze was eigenlijk erg snel gemaakt. Wij gaan voor de combinatie, wij houden allebei namelijk echt van relaxen maar om nou twee weken lang te relaxen lijkt me iets te veel. Het lijkt ons erg leuk om een combi te doen van heerlijk relaxen aan het zwembad of strand en stadjes bezoeken, bezienswaardigheden bekijken en heerlijk wandelen in de natuur. Hiermee kan ik bijkomen van de stressvolle periode en toch nog leuke dingen ondernemen.

 Naar welk land?

Nu we hebben besloten welk soort vakantie het zal worden, wordt het tijd om te gaan kijken naar welk land we graag toe zouden willen gaan. Er zijn zoveel landen waar het heerlijk weer is in de zomer, dat we eigenlijk een beetje de draad kwijt raakten. We vonden namelijk zoveel landen leuk om naartoe te gaan zoals Aruba, Italië, Kroatië en Spanje. Na lang te hebben overlegd en gediscussieerd zijn we bij Spanje uitgekomen. We willen namelijk toch graag met de auto op vakantie, zodat we geen auto hoeven te huren bij de plaats van bestemming. Daarnaast zijn we vorig jaar ook al op vakantie geweest naar Cuba, dus een verre reis hebben we net achter de rug. We moeten wel bedenken hoe we er heen gaan, met het vliegtuig is lekker makkelijk en hoef je nergens aan te denken. Als je met je bedrijfsauto gaat moet je rekening houden met het bijhouden van je kilometers in de vorm van kilometerregistratie. Als je geen auto van de zaak hebt moet je alleen rekening houden dat je bij de ANWB bent geregistreerd dit kan veel problemen voorkomen.

 Het verblijf

Nu is de vraag gaan we kamperen, een kamer in een hotel huren of toch een appartementje huren? In een hotel word je heerlijk verwend, maar ik vind het toch fijn om eens zelf te kunnen koken. Normaal gaan we 9 van de 10 keer op vakantie met de tent om heerlijk te gaan kamperen. Maar misschien is het ook wel leuk om een keer voor iets anders te gaan? Uiteindelijk hebben we besloten om een vakantiehuisje te huren.

 Het resultaat

Een vakantiehuisje in Spanje is het resultaat. Ik heb er nu al reuze zin in. Dit is iets wat ik nog nooit eerder heb gedaan, een vakantiehuisje huren. Ik zie mezelf al helemaal genieten aan het zwembad, heerlijk relaxen.

Plaats een reactie