Op zoek naar een specifieke occasion? Bekijk de Duitse markt eens

In Nederland worden vele occasions verkocht, maar toch is de markt voor tweedehandsauto’s in ons land nog vrij beperkt. Het aanbod occasions wordt steeds groter door de stijgende populariteit van tweedehandsauto’s, maar in vergelijking met de markten in andere Europese landen is de occasionmarkt in Nederland echt klein. Prima als je niet per se op zoek bent naar een specifieke occasion, maar wel vervelend als je jouw droomauto op het oog hebt en deze niet kunt vinden. Zoek jij ook naar een specifieke occasion en kun je deze echt niet vinden in eigen land? Laat dan een auto importeren uit Duitsland.

Duitsland: een grote markt voor tweedehandsauto’s

Duitsland heeft niet alleen een ontwikkelde markt voor nieuwe wagens, maar ook een grote markt voor occasions. Door de grote omvang van de Duitse markt voor occasions, is de kans veel groter dat je jouw perfecte auto hier gaat vinden. Zelfs als je een specifiek merk en model op het oog hebt en als deze auto ook nog aan specifieke aanvullende eisen moet voldoen, is de kans groot dat je jouw auto in Duitsland kunt vinden.

Een auto importeren: meer keuze en goedkopere auto’s

Een bijkomend voordeel van de grotere automarkt in Duitsland, is dat er meer concurrentie is in dit land. Dit betekent simpelweg dat autobedrijven meer hun best moeten doen om klanten te lokken, wat vaak weer betekent dat ze gaan stunten met de prijzen van auto’s. Koop je een auto in Nederland, dan betaal je hier vaak meer geld voor dan in Duitsland. Het importeren van een auto is dus niet alleen interessant door het grote aanbod occasions in dit land, maar ook door de lagere prijzen in Duitsland.

Auto importeren uit Duitsland? Raadpleeg een expert

Het importeren van een auto is erg interessant, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Wil jij zeker weten dat je een goede investering doet? Laat je dan ondersteunen bij het importeren van een auto, bijvoorbeeld door een expert als Dasimport. Dit soort websites hebben vaak al jarenlange ervaringen met het importeren van voertuigen en kunnen je snel op weg helpen.

Plaats een reactie