Porsche legt productie tijdelijk stil

De grote overstromingen in Centraal Europa en in Oost-Duitsland hebben ook de Duitse autofabrikant Porsche getroffen. Het bedrijf werd genoodzaakt om zijn fabriek in Leipzig in de Duitse deelstaat Saksen te sluiten. De oorzaak van de gedwongen sluiting is het tekort aan onderdelen, aangezien de body’s voornamelijk in Bratislava, Slowakije, worden gemaakt. Door de vele overstromingen is vervoer over het spoor nu nauwelijks meer mogelijk waardoor de levering van goederen op zich laat wachten.

Ondanks dat alleen de onderdelen van de Cayenne niet geleverd kunnen worden, heeft Porsche toch besloten de gehele productie stil te zetten, dit komt omdat de Cayenne en de Panamera, die allebei in Leipzig worden gebouwd, van dezelfde band rollen. Aangezien de onderdelen van de Panamera uit Hannover komen zou de productie van die auto in principe door kunnen gaan, maar Porsche heeft besloten de algehele productie stil te zetten.

In de fabriek van Porsche in Leipzig worden elke dag 450 gloednieuwe Porsches geproduceerd. De schade van de tijdelijke sluiting hoopt Porsche te compenseren met extra shifts. Volgens een woordvoerder van Porsche kan de productie naar alle waarschijnlijkheid nog deze week weer hervat worden. Aan het einde van dit jaar zal Porsche ook de Macan gaan produceren in Leipzig, de voorbereidingen hierop worden niet gehinderd door de sluiting.

De fabriek van Porsche is niet het enige bedrijf dat getroffen is door de grote overstromingen. Vele kleine bedrijfen en fabrieken zijn geforceerd tot een sluiting en honderden mensen zijn reeds geƫvacueerd. Ook zijn inmiddels meerdere mensen gestorven, onder andere door verdrinking. De overstromingen worden gezien als de ergste sinds 2002.