Reinigen, poetsen en beschermen

Het regelmatig schoonmaken en poetsen van de auto is een klusje waar niet iedereen op zit te wachten. Toch zijn de meeste autobezitters zich wel bewust van de noodzaak en gaan ze wekelijks aan de slag met een emmertje sop, een spons en een schoonmaakdoekje. Het schoonmaken van je auto, hoe vervelend het soms ook is, heeft veel positieve kanten. Schone ramen zorgen voor goed zicht en een frisse geur geeft een schoon gevoel.

Poetsen
Tijdens het poetsen bekijk je je auto net even anders. Een kleine kras of een andere beschadiging die minder snel opvalt zie je dan niet over het hoofd. Meestal is het mogelijk om dit zelf bij te werken, maar lukt dit niet vraag dan even om advies. Sterretjes in de voorruit die kleiner zijn dan een twee euromunt kunnen over het algemeen snel gerepareerd worden. Rijd je ermee door en wacht je te lang met repareren, dan is het wellicht nodig om de gehele ruit te vervangen.

Houd rekening met het weer
In de winterperiode gebruik je natuurlijk ruitenwisservloeistof met antivries. Hiermee voorkom je dat de ramen tijdens de winterperiode dichtvriezen als je de vloeistof gebruikt. Blijft je auto ’s nachts altijd buitenstaan, gebruik dan een voorruitscherm van aluminiumfolie. Hiermee wordt vorstaanslag voorkomen en kun je snel en verantwoord de weg op. Heb je veel last van condens, waardoor de ruiten aan de binnenkant beslaan, schaf dan een anti-condens doek aan.

Extra schoon
Zorg besteden aan de buitenkant van je auto is minstens zo belangrijk als aan de binnenkant. Behalve de gewone wekelijkse schoonmaakbeurt is het mogelijk om de kunststof onderdelen te behandelen met cockpitspray of -foam. Dit middel zorgt voor een glanzend, vuilafstotend en antistatisch uiterlijk van de kunststof delen in de auto. Ook de bekleding van de stoelen en achterbank zijn eenvoudig schoon te maken met een sneldrogende schuimreiniger.

Plaats een reactie