Soorten containers en het vervoer

Verschillende typen containers
Vervoer van bulkgoederen gebeurt over het algemeen met behulp van containers. Deze containers hebben standaardformaten die zijn aangepast aan het vervoersmiddel dat gebruikt wordt. Zodoende is het gemakkelijk om goederen te verpakken en te vervoeren.
Voor elk vervoersmiddel bestaat er een apart soort containers, hoewel bepaalde containers op verschillende voertuigen kunnen worden meegenomen.

Containers
Wellicht het bekendste type container is de zeecontainer. Deze container wordt erg veel gebruikt. Het gestandaardiseerde formaat is geschikt voor vervoer op zee, op het spoor en over wegen. Dit bespaart natuurlijk veel kosten: de goederen hoeven niet steeds in en uitgeladen worden wanneer ze worden overgeplaatst van de boot op het spoor of vice versa. Zeecontainers worden gemaakt van metaal en hebben een inhoud van 77 kubieke meter.

Het vervoer
Containers kunnen vervoerd worden met diverse vervoersmiddelen. De standaardcontainers kunnen zowel met de vrachtwagen als met de trein of per schip vervoerd worden. Er zijn ook speciale luchtcontainers, die met het vliegtuig vervoerd kunnen worden. Deze zijn wat lichter dan de gewone containers. Een heftruck kan de containers van het ene vervoersmiddelen op het andere overplaatsen. Dit maakt het vervoersgemak optimaal.

Goederenvervoer
In deze tijd van globalisatie is transport erg belangrijk. In containers wordt dan ook bijna alles vervoerd wat er maar te vervoeren valt. Particulieren kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om een container te huren om een bepaalde lading te vervoeren – voor de handel, of voor eigen gebruik. Maar de containers worden vooral gebruikt door grote bedrijven om chemische stoffen, voedingswaren, gebruiksvoorwerpen en vele andere producten te vervoeren over de hele wereld.