Tien tips om een auto te leasen

In plaats van een auto kopen, kun je ook de keuze maken om een auto te leasen. Om je daarbij te helpen, geven we je tien praktische tips.

1. Welke auto past bij jou?
Natuurlijk speelt smaak een belangrijke rol bij je keuze voor een leaseauto. Ga je voor de Volkswagen Polo of toch voor de BMW 5 serie? Bekijk het aanbod voertuigen op bijvoorbeeld Neerlandlease.nl voor het aanbod modellen dat je kunt leasen.

2. Een nieuw of tweedehands voertuig?
Je kunt een compleet een nieuw voertuig leasen, maar een tweedehands model leasen behoort ook tot de mogelijkheden. Dit scheelt je vaak de nodige euro’s.

3. Welke leasevorm kies je?
Er zijn diverse leasevormen waaruit je kunt kiezen. Welke leaseoplossing bij jou past, kom je achter door online een offerteaanvraag in te dienen.

4. Kijk en vergelijk
De juiste leasevorm en -auto verkrijgen wordt een stuk eenvoudiger als je vooraf de gewenste modellen met elkaar vergelijkt. Vraag meerdere offertes op en lees bovendien altijd de voorwaarden van de leaseaanbieder door.

5. Let op de rente en extra kosten
Over elke leasevorm betaal je rente. Bovendien komen er diverse andere kosten om de hoek kijken. Denk bijvoorbeeld aan een autoverzekering en administratiekosten. Logisch, want een aanbieder moet er ook iets aan verdienen.

6. Voor welke looptijd lease je een auto?
Zorg dat de looptijd van je contract wordt afgestemd op het bedrijfsvoertuig. Heb je voor kortere of langere tijd een leaseauto nodig voor een opdracht bij een klant? Dan is flexibel leasen uiteraard iets om rekening mee te houden.

7. Betrek brandstofkosten bij je keuze
Brandstofkosten zijn medebepalend voor het geld dat je kwijt bent aan een leaseauto. Je besparing kan oplopen tot tientallen euro’s per maand.

8. Kijk eens op het internet!
Een occasion leasen doe je eenvoudig online. Binnen 2 dagen ontvang je een offerte en kun je een proefrit maken. Ben je tevreden? Dan wordt de auto voor jou besteld.

9. Auto op naam van de zaak of toch privé?
Als je een auto zakelijk leaset, is dit fiscaal aantrekkelijk. Privé krijg je daardoor wel met een bijtelling te maken. Check wat voor jou gunstig is.

10. Weten waar je aan toe bent
Door een auto te leasen weet je altijd waar je aan toe bent. Je hebt een vast maandbedrijf dat je kwijt bent en je hebt geen omkijken naar verzekeringen of onderhoud.

Plaats een reactie