Toppers in Frankfurt

Het autosalon van Frankfurt herbergt elk jaar meer dan duizend exposanten en verwelkomt een miljoen bezoekers en duizenden journalisten. Het is dus een salon dat meer dan de moeite waard is en waar dit jaar vooral vijf toppers in het oog sprongen.

Porsche 918 Spyder

Deze prachtwagen combineert een laag verbruik met uitmuntende chrono?s. De Porsche 918 doet een mens al eens dromen van een hybride met maar een verbruik van 3 liter per 100 km.. De 918 is zeer sportief en ecologisch tegelijkertijd. Een minpuntje is misschien de fluo-kleur in het interieur.

porsche-918-spyder-xlBron

BMW i8

In deze auto zitten niet alleen mooie cilinders, maar ook een brok passie! De constructeur bewijst dat sportiviteit, ecologie en prestaties wel degelijk te combineren vallen. Dit alles heeft uiteraard wel een stevig prijskaartje ?

bmwBron

Volvo Coupe Concept

Het legendarische model P1800 van Volvo wordt hier in een modern jasje gestoken, inclusief hybridemotor. Dit is een prototype dat, en dat kan alleen maar worden toegejuicht worden, dat een bron van inspiratie zal zijn voor de toekomstige Volvo’s.

volvoBron

Mazda 3

Mazda beschikte al over de Mazda 6 om de strijd aan te gaan met de grote spelers van het segment, maar heeft nu ook de compacte Mazda 3 om een alternatief te bieden voor bijvoorbeeld de Golf en M├ęgane. Voorlopig is er wel nog geen Mazda 3 met een kleine 1.6 liter dieselmotor.

mazdaBron

Toyota Yaris Hybrid R Concept

Ook hier weer een voorbeeld dat sportief en hybride hand in hand kan gaan. Deze Yaris beschikt over maar liefst 400 pk! De sportieve modellen van Toyota kunnen later alleen maar wel varen bij dit concept ? Deze wagen zal immers nooit gebouwd worden, maar de technologie blijft uiteraard wel bestaan.

toyotaBron