Veilig autorijden dankzij een handige app op je smartphone

Auto rijden doe je altijd veilig, althans dat is wel je intentie. Toch doen zich altijd situaties voor dat je al snel bent afgeleid. Denk bijvoorbeeld aan een berichtje dat je binnenkrijgt op je smartphone. Bellen en whatsappen tijdens het autorijden is echter levensgevaarlijk en kun je daarom beter niet doen. Toch is de verleiding groot om dit wel te doen. Hoe kun je deze verleiding weerstaan?

ASR lanceert een applicatie voor veilig autorijden
Het is een vraag die ook verzekeraar ASR zich heeft gesteld en daarom aan een oplossing heeft gewerkt: een applicatie voor op je smartphone. Deze applicatie blokkeert al je berichtjes (ook op social media) en inkomende gesprekken als je harder rijdt dan 15 kilometer per uur. De meldingen en berichtjes worden niet verwijderd, maar bewaard tot het moment dat je stil staat met je auto.

Nog meer applicaties bij je autoverzekering
In principe is het ontwikkelen van een applicatie verzekeraars niet geheel onbekend. Diverse verzekeraars bieden je bijvoorbeeld de mogelijkheid om schade online in te dienen via de smartphone. Andere verzekeraars hebben applicaties ontwikkelt die je rijgedrag beoordelen. Als je netjes autorijdt, dan krijg je korting op de premie van je autoverzekering.

Veilig autorijden dankzij ASR
Er was tot op heden nog geen applicatie die tijdens het autorijden meldingen, berichten en telefoontjes blokkeert. Daarmee heeft verzekeraar ASR een slimme stap gezet om autorijden nog veiliger te maken. Kortom, download direct de applicatie op je telefoon en start met veilig autorijden. Downloaden doe je hier.

Plaats een reactie