Volkswagen I.D. Buzz

Het heeft even geduurd maar het is eindelijk zo ver. De klassieke T1 van Volkswagen uit 1950 krijgt een opvolger, de Volkswagen I.D. Buzz. En wat voor een! De auto is een paar dagen geleden gepresenteerd op de autobeurs in Detroit.

Concept

Techniek

Volkswagen I.D. Buzz is een elektrische auto die autonoom kan rijden, wat betekend dat de auto zelf kan accelereren remmen en sturen maar supervisie van de bestuurder is nog nodig. In 2025 zou de auto zelfs volledig zelf kunnen rijden, volledig autonoom. Als de auto in de volledige autonome modus staat kan de bestuurderstoel worden omgedraaid. De auto houdt alles op de weg in de gaten door middel van laserscanners, ultrasone sensoren, radarsensoren en camera´s die alles om het voertuig in de gaten houden. Overige informatie zoals bijvoorbeeld files of omleidingen verkrijgt de auto via de Cloud.

De auto heef teen 111 kWh grote accu die in de vloer ligt. Hiermee zou de I.D. Buzz zo´n 600 kilometer kunnen rijden. In 30 minuten is de accu voor 80% opgeladen. De auto heeft twee elektrische motoren, die elk 201 pk leren. Hierdoor kan de auto in 5 seconden naar 100km/h. Topsnelheid van de auto is 160 km/h.

Design

Volkswagen heeft de T1 in een modern jasje gestopt. Het oude busje is er nog in te herkennen. Ik kan het uiterlijk wel gaan beschrijven maar de foto’s spreken voor zich.

Volkswagen i.d. Buzz

De I.D. Buzz wordt een flinke auto. De auto wordt 4,94 meter lang, 1,98 breed en 19,96 meter hoog. In de auto is plaats voor 8 personen. De bagageruimte is maximaal 4600 liter in de achterkant en 173 in de neus van de auto.

Volkswagen-I.D.-Buzz

Volkswagen-I.D.-Buzz

Het klinkt te mooi om waar te zijn maar Volkswagen is er zeker van dat de auto in 2025 op de markt zal komen.

 

 

Plaats een reactie