Voordelen private lease

Heb je ooit al eens gedacht aan private lease als alternatief voor het kopen van een nieuwe auto? Waarom wordt er steeds vaker gekozen voor privé leasen? Ik zet graag een aantal voordelen voor je op een rijtje.

Wat is private lease?

Leasen is tegenwoordig ook privé mogelijk. Bij private lease lease je voor een vast maandbedrag een nieuwe auto. Je wordt dus geen eigenaar van de auto maar huurt hem voor 1-5 jaar. Bij het maandbedrag zitten alle bijkomende kosten in de prijs inbegrepen, van onderhoud en reparaties tot wegenbelasting, verzekeringen en pechhulp. Je betaalt alleen voor de brandstof, eventuele verkeersboetes uiteraard en bij schade een eigen risico. Na afloop van de leaseperiode lever je de auto weer in. Er wordt geen fiscale bijtelling gerekend.

De voordelen van private lease

Dankzij private lease wordt het mogelijk in een nieuwe auto rond te rijden zonder hiervoor diep in de buidel te hoeven tasten. Zonder spaargeld te hoeven hebben, kun je met een vast inkomen een auto leasen, waarbij je niet bang hoeft te zijn voor onverwachte kosten of je druk hoeft te maken over de latere verkoop van de auto. Je weet precies wat het rijden in de auto je gaat kosten. In sommige gevallen is private lease zelfs goedkoper dan een nieuwe auto kopen met eigen geld. En wanneer je moeite hebt een krediet af te sluiten voor een nieuwe auto, omdat je bijvoorbeeld al wat ouder bent, kan privé leasen uitkomst bieden.

De nadelen van private lease

Maar kleven er dan geen nadelen aan? Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden wanneer u besluit privé te gaan leasen. Bij sommige aanbieders is het moeilijk tussentijds onder het contract uit te komen. Wanneer je plannen hebt om een nieuw huis te kopen, kun je een minder hoge hypotheek krijgen als je een auto privé least. Dat geldt overigens ook wanneer je een lening voor een auto afgesloten hebt. En wanneer je maar heel weinig rijdt, is privé leasen ook niet zo interessant.

Informeer bij verschillende leasemaatschappijen en dealers voor meer informatie over privé leasen, zoals bij Content Autogroep, een gerenommeerde autodealer in Eindhoven. Zo kun je verschillende offertes naast elkaar leggen. Vraag altijd na of de leasemaatschappij aangesloten is bij het Keurmerk Private Lease. En bekijk ook voor welke prijs je welk merk, welk type of welke kleur auto kunt krijgen. Een goede dealer kijkt vrijblijvend met je mee naar de mogelijkheden wanneer je voor private lease bijvoorbeeld in Eindhoven gaat kijken.

Plaats een reactie