Voordelen van het rijden op gas

Veel mensen hebben nog al te vaak vooroordelen tegenover het rijden op gas. Er zijn echter ook een pak voordelen aan verbonden. We geven even een overzicht:

Goedkoop

Vanaf het moment dat je met de wagen meer dan 14.000 kilometer per jaar rijdt, is gas een goedkopere optie dan benzine en diesel. Je betaalt wel een hogere wegenbelasting, maar een leverancier van gas kan een lage literprijs aanbieden, waardoor een en ander gecompenseerd wordt. Bovendien beloont de overheid je met een mooie subsidie wanneer je voor een moderne en efficiënte gasinstallatie op je wagen kiest. Het rijden op gas kan je zo een besparing van wel enkele honderden euro?s op jaarbasis opleveren. Op autoverkoopster.nl zie je nog duidelijker wat de verschillen zijn tussen gas, diesel en benzine.

Duurzaam

Autogas heeft een hoog octaangehalte, waardoor het duurzamer is voor uw auto dan benzine of diesel. Het heeft immers geen andere stoffen nodig om te ontbranden, waardoor de slijtage aan de motor minder groot is.

Milieuvriendelijk

De uitstoot van CO2 is veel minder groot bij wagens die rijden op gas dan bij auto?s met een benzine- of dieselmotor. Hierdoor is het rijden op gas niet alleen duurzaam voor de motor van je wagen, maar ook nog eens milieuvriendelijk.

Sportief

Sportief rijden met een wagen op gas, is vanaf nu ook geen enkel probleem meer. De huidige gasinstallaties gaan heel efficiënt om met het vermogen van de wagen, waardoor er maar weinig vermogensverlies is.

Voor meer informatie over gas kun je ook terecht bij Linde Gas.