Voorkom autoruitschade met deze 5 praktische tips!

Er kunnen allerlei redenen en oorzaken voor zijn dat er autoruitschade bij jouw auto is ontstaan. De schade die is ontstaan kan variëren van een sterretje in de ruit door een losgeraakte, gevallen tak tot gebroken glas doordat er iemand in jouw auto heeft ingebroken. Zovele problemen zovele oplossingen: er zijn vele manieren waarop je autoruitschade kunt voorkomen. Hieronder worden er 5 praktische tips opgesomd die van pas zouden kunnen komen als je autoruitschade wilt voorkomen.

 

  1. Parkeer jouw auto op een veilige plaats

Parkeer niet in straten met bomen waarvan de bladeren of takken autoruitschade kunnen veroorzaken. Dikwijls is er in het nieuws voorbijgekomen dat rijen auto’s in bepaalde straten in Nederland beschadigd raken door neerdalend groen (van bepaalde bomen of struiken) of dat er door hevig noodweer schade is ontstaan aan huizen, gebouwen of auto’s. Het beste is om de auto onder een bekapping te plaatsen, en bij voorkeur binnen vier muren, zodat je verzekerd bent van het reduceren van de schade aan jouw autoruiten tot een minimum. De kans is zo klein dat het nodig is om je achterruit vervangen te laten. De kans op schade is immers een stuk kleiner.

 

  1. Parkeer de auto niet in gevaarlijke buurten

Van bepaalde buurten van dorpen of steden is bekend dat de criminaliteit er hoog is. Er bestaat veel baldadigheid en criminaliteit in onze samenleving. Dikwijls hebben grappen van (hang)jongeren, zoals het afbreken van auto-antennes, consequenties voor autobezitters. Zo kan er ook opzettelijk gepoogd worden door criminelen om bij de bezittingen in jouw auto of bij het besturingssysteem van jouw auto te komen. Dit kunnen ze vaak alleen door een van de ruiten van jouw auto al dan niet stilletjes kapot te maken.

 

  1. Laat een sterretje in de ruit meteen weghalen

Als je een sterretje in een van de ruiten van jouw auto hebt, kun je het beste meteen tot actie overgaan omdat dit kan uitgroeien tot een groter probleem. In het ergste geval kan de barst van een sterretje hele ruiten doen splijten en kan in erge gevallen uitgroeien tot barstende ruiten. Word je iets als een sterretje of meerdere in jouw autoruit gewaar dan kun je bijvoorbeeld direct telefonisch contact opnemen met landelijke bedrijven of regionale bedrijven die gespecialiseerd zijn in het verhelpen van glasschade aan de autoruit. Binnen no time zijn zij ter plekke om de autoruit met de benodigde ruiten en materialen te vervangen of herstellen.

 

  1. Laat je door de glasspecialist adviseren

De glasspecialist heeft veel kennis op het gebied van het autoglas als je extra wensen hebt voor een bepaalde soort autoglas. Want zij zijn als specialisten thuis in de wereld van het autoglas, de mogelijkheden en de functies, en kunnen hier tekst en uitleg over geven.

 

  1. Berijd geijkte paden

Begeef je niet op gevaarlijke wegen, in gevaarlijke gebieden of op chaotische bouwplaatsen als jouw auto zich daar niet voor leent. Pas in dergelijke gevallen vooral op dat steen(tjes), gruis of puin niet opstuift en voor onvoorziene schade aan de autoruit zorgt.

Plaats een reactie