Waarom originele Mini Cooper velgen kopen?

Een van de meest pittige en compacte stadsauto die er bestaat is toch wel de Mini Cooper. Deze leuke hatchback auto een nostalgische retro-look. Wil je liever een sportieve Mini Cooper, kiest dan voor de Cooper S. Voor de rij prestaties heb je die S overigens helemaal niet nodig want de gewone retro Cooper is al goed voor 126 pk en een koppel van 220 Nm. Die S maakt eigenlijk alleen het uiterlijk snel. Besluit je een nieuwe Mini Cooper te kopen dan zitten hier automatische de juiste velgen en banden bij. Besluit je een leuke Mini Cooper tweedehands aan te schaffen, laat je dan informeren over de Mini Cooper velgen en de banden die eronder liggen. Is dit nog steeds de originele fabrieksset of heeft de vorige eigenaar de banden en misschien de velgen al een keer vervangen?

autohut.nl-mini-cooper-velgen

Waarom zijn de velgen en de banden zo belangrijk?

De Mini Cooper wordt geproduceerd door BMW. Daardoor kun je als klant verwachten dat de Mini Cooper op het gebied van rij prestaties, functionaliteit en ergonomie volledig doorontwikkeld is. De Mini Cooper staat erom bekend dat deze stevig en sportief rijdt. De vering en de demping zijn wel wat aan de stugge kant. Daarbij heeft deze sportieve stadsauto wel een stille motor en een soepele versnellingsbak. Een uitmuntende wegligging mag je als bestuurder van deze auto wel verwachten. Maar dit ligt ook voor een groot deel aan je eigen keuzes en de keuzes van je voorganger mits je besluit je Mini Cooper tweedehands te kopen. Die uitstekende wegligging geldt namelijk alleen wanneer jouw auto op de originele velgen en banden van jouw model Mini Cooper staat.

De juiste velgen en banden voor jouw Mini Cooper

Velgen en banden slijten nu eenmaal. Dus het is helemaal niet gek dat deze aan vervanging toe zijn. Je kunt er voor kiezen om replica velgen en banden te plaatsen onder jouw Mini Cooper, maar grote kans dat je hier enorm veel spijt van krijgt. Op het moment dat je de garage uitrijdt met deze imitatiebanden zal je direct het verschil voelen. Heb je momenteel het geld niet liggen om een hele nieuwe set originele velgen en banden voor je Mini Cooper te kopen, dan kun je beter kiezen voor een jong gebruikte originele set dan te gaan rijden op replica’s.

Waar kun je originele Mini cooper velgen en banden kopen?

Wanneer je nieuwe velgen en/of banden voor je Mini Cooper nodig hebt, kun je die het beste kopen bij een originele dealer, bijvoorbeeld bij JD Banden en Velgen. Je kunt hier overigens zowel nieuwe als goede tweedehands Mini Cooper banden en velgen kopen. Op deze manier garandeer je jezelf de juiste veiligheid maar ook die perfecte wegligging die je al die tijd gewend was van jouw Mini Cooper.

Plaats een reactie