Weet jij wat dit verkeersbord betekent?

Autorijden is één van de leukste en meest bevrijdende zaken die er bestaan. Het geeft je niet alleen de vrijheid om in geen tijd op ontzettend veel plaatsen te komen, maar is ook gewoon een heerlijk gevoel. Jij en de wagen die samen een echte roadtrip maken en langs de meest diverse uitzichten rijden: heerlijk gewoon. Nu spreekt het voor zich dat er op de weg bepaalde verkeersregels in acht moeten worden genomen en dat er tal van verkeersborden diezelfde weg sieren.

En ken jij de betekenis?

Het is net bij die verkeersborden dat heel wat bestuurders de mist in gaan. Er zijn immers zo ontzettend veel verkeersborden in omloop, dat het voor heel wat mensen gewoon moeilijk is om door het bos de bomen nog te zien. Vanzelfsprekend weet iedereen wel wat de vaakst gebruikte borden betekenen, maar durf jij te beweren dat je van elk verkeersbord perfect weet waar het eigenlijk om draait? Er zijn tal van verkeersborden in omloop die niet zo vanzelfsprekend te achterhalen zijn en ook gewoon zelden gebruikt worden. Een situatie die voor behoorlijk wat problemen kan zorgen in het geval je een dergelijk verkeersbord tegen komt op de weg. Zorg er dan ook voor dat jij tenminste nooit voor een dergelijke verrassing komt te staan.

De borden

Iedereen weet dat er gebodsborden, verbodsborden en borden die gewoon wat informatie geven bestaan. Samen met verkeerslichten en de verkeerstekens op de weg regelen de verkeersborden het verkeer op de straat. Daarbij kan het ook gebeuren dat je combinaties van verschillende borden tegenkomt. Ook dan hoor je als automobilist te weten wat dat nu exact betekent en hoe een verschillende plaatsing van de borden in kwestie een andere betekenis meegeeft. En ook hier is het een feit dat slechts een minderheid van de mensen op de weg daar echt een idee van heeft. Hoog tijd om daar verandering in te brengen dus, vind je niet?

Plaats een reactie