Welke ruitenwissers moet je kiezen, welke zijn het beste?

Het is belangrijk om ruitenwissers van goede kwaliteit te kiezen, omdat je alleen dan het rijden in de regen aangenaam en veilig maakt. Meer dan 95% van de beslissingen die wij nemen achter het stuur zijn gebaseerd op een duidelijk zicht op de weg, wat uitstekende ruitenwissers essentieel maakt voor veilig rijden. En omdat het in Nederland nogal vaak regent, is een goede keuze een must.

Dus, welke moet je kiezen?

Deze vraag is moeilijker dan je misschien denkt, omdat er helaas geen direct antwoord is op deze vraag. Eerst moet je besluiten of je dezelfde soort ruitenwissers wilt kiezen als degenen die jouw auto al had (dit kunnen klassieke, platte of hybride zijn) of je kunt een ander soort kiezen. En ten tweede is er natuurlijk nog het merk. Je kunt kiezen tussen de originele van de fabrikant van jouw auto of een aftermarketproduct, waarbij er merken beschikbaar zijn als Bosch, Valeo, Vornitzer, Trico, Champion, Lucas,…

Als dit allemaal te moeilijk voor je is, raden we je aan om simpelweg naar een plaatselijke auto-onderdelenwinkel te gaan of een gespecialiseerde website voor ruitenwissers te bezoeken om daar te informeren. Omdat dat de professionals zijn, is er geen twijfel mogelijk dat zij jou zullen voorzien van de ruitenwissers die het beste passen bij jouw auto.

Maar welk merk is het beste?

Dit is een vraag die waarschijnlijk het vaakst wordt gesteld over ruitenwissers. Helaas is ook deze moeilijk te beantwoorden, omdat sommigen tevreden zijn met het ene merk, en anderen weer met een ander. Er bestaat waarschijnlijk geen twijfel over wanneer je een goed bekend en erkend merk kiest zoals hierboven genoemd (Bosch, Valeo, Vornitzer, Trico, Champion, Lucas,…) dat je een goede keuze maakt. Het probleem zit hem echter in de producten zonder naam, zoals naamloze producten van eBay, alibaba, enz. alwaar veel goedkope producten te koop zijn, welke misschien niet goed op jouw auto werken en een korte levensduur kunnen hebben. Dat betekent natuurlijk niet dat je geen geluk kunt hebben ermee, maar het risico is groter.

Om toch tot een conclusie te komen; de beste ruitenwissers zijn degenen die perfect op jouw voorruit passen en het beste werken voordat zij versleten zijn. Goede wissers van hoge kwaliteit moeten ook:

  • Werken zonder vervelende geluiden.
  • Geen strepen water achterlaten, tenminste niet de eerste paar maanden.
  • Uitstekend presteren in alle weersseizoenen, waaronder de winter, wat het moeilijkst kan zijn.
  • Goed presteren, zelfs bij hoge snelheden (alhoewel het normaal is dat hoe sneller je rijdt, vooral bij snelheden van meer dan 130 km/u, hoe minder de wisprestaties zullen zijn bij deze snelheden omdat er een zware winddruk op de ruitenwissers wordt uigeoefent).
  • Een lange levensduur hebben, minimaal tot 1 jaar / 30,000 kilometer.
  • Gemakkelijk te installeren zijn zodat je ze zelf op elk gewenst moment kunt vervangen, zonder een automonteur te hoeven bezoeken.

Plaats een reactie